Atlı Dayanıklılık 2019 Türkiye Şampiyonası
16.07.2019

Atlı Dayanıklılık 2019 Türkiye şampiyonası sona erdi. Eskişehir'de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksek Okulu ve Türkiye Binicilik Federasyonu işbirliği ile düzenlenen "2019 Atlı Dayanıklılık Türkiye Şampiyonası"na 13 spor kulübünden 54 at ve 36 sporcu katıldı. Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde 13-14 Temmuz tarihlerinde düzenlenen şampiyonaya; İstanbul, Kocaeli, Bursa, Trabzon, Isparta, Burdur, Nevşehir illerinden 13 atlı spor kulübüne ait yaklaşık 54 at ve 36 sporcu katıldı. 2019 Atlı Dayanıklılık Türkiye Şampiyonası müsabakaları kapsamında gerçekleştirilen 6 etabın ardından yarışmacılar ödüllerini aldı. Ödül törenine ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Arslantaş, Mahmudiye Kaymakamı Salih Sak, Eskişehir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, TİGEM Anadolu Tarım İşletmesi Müdürü Yıldıray Çil, Mahmudiye At Yetiştiricileri Geleneksel At Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (MAYAD) Başkanı Yener Kaya katılım gösterdi.

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora, en hızlı gelişen binicilik branşının Atlı Dayanıklılık olduğunu ifade ederek, "Bugün yarışmalarını gerçekleştirdiğimiz Atlı Dayanıklılık branşı Türkiye Şampiyonasıdır. Bizim 4 tane branşımız var. Engel atlama, at terbiyesi, atlı dayanıklılık ve engelli araziden atlı dayanıklılıktan oluşan karışık bir yarışma. Bunların içinde en hızlı gelişen atlı dayanıklılık. Bize de en uygun olan branşımız. Bu branşta kullanılan at, safkan Arap atı veya yerli atlar. Dolayısıyla bizim memleketimizde yetişen atlar. Diğer branşlardaki atları ithal ediyoruz. Ülkemizde yetişmiyor. Atlı Dayanıklılık branşı hızlı gelişiyor. Bu yıl Avrupa şampiyonasına da birtakım olarak katılacağız" şeklinde konuştu.