16.11.2019

Engelsiz ulaşım, engelsiz turizm ve engelsiz yaşam için; çocuklarımızı dinleyelim hayatlarını değiştirelim projesi

Videoyu izlemek için lütfen tıklayınız https://www.youtube.com/watch?v=r6qpumYUaCE

Güzelliğin markası Flavius Grubunun, gerçekleştirdiği “Çocuklarımızı Dinleyelim Hayatlarını Değiştirelim” projesinde çocuklar hızlı tren ile tanıştılar, engelli rehabilitasyonunda kullanılan atlarla ilk defa temas ettiler, Eskişehir’in Sazova parkında eşsiz heyecanlar yaşadılar. Bu proje Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzman Dr.Sinan İbiş’in koordinasyonunda; Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Erkan İbiş, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak işbirliği ile gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, Devlet Demiryolları Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, Saray Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Bekir Demiryılmaz, Öncü Medikal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Çağlayan Öncü’de bu projenin gerçekleşmesine destek sağlamışlardır. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan, sosyal projelere duyarlılıkları ve ülkemizdeki engelsiz ulaşımın geldiği noktayı göstermek, sosyal dezavantajlı bireylerin seyahat olanaklarından faydalanarak turizme katılımlarını teşvik etmek ve sosyal projelere gösterdikleri olağanüstü destek ve gayretleri nedeniyle; proje işbirlikçilerine ve destekçilerine özel gereksinimli çocuklar ile birlikte hızlı tren önünde teşekkür belgeleri takdim edilmiş; TCDD, Halkbank, Flavius grubunun hediyeleri çocuklara takdim edilmiştir. Projede ilk adım olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Saray Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki özel gereksinimli 25 bireyimiz, toplam 57 kişilik bir ekip ile engelsiz seyahat imkanları sunan TCDD hızlı treni ile tanışarak, tren ile Ankara’dan Eskişehir’e seyahat gerçekleştirmiştir. Hızlı trenin Ankara Eskişehir seyahati başlangıcında bu özel bireylerimiz başta Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof Dr.Erkan İbiş olmak üzere tüm proje paydaşları tarafından sıcak bir seromoni ile tek tek trendeki seyahat edecekleri koltuklarına yerleştirilmişler ve ardından uğurlanmışlardır. Bu seyahate bu özel bireylerin yardımcıları ve öğretmenleri, kurumsal yöneticileri ile projeyi destekleyen kuruluşların temsilcileri de eşlik etmişlerdir.