ESOGÜ'den bir başarı daha "Bitki dünyaya endemik bir tür olarak tanıtılmış oldu."
7.02.2022

Yüksekokulumuz Öğretim görevlisi Dr. Derviş ÖZTÜRK’ün ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalından Prof. Dr. Atilla OCAK, Prof. Dr. Onur KOYONCU, Doç. Dr. Kurtuluş ÖZGİŞİ, Doç. Dr. Okan SEZER ve Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Öğr. Gör. Dr. Ö.Koray YAYLACI ile beraber uzun yıllar yürüttüğümüz detaylı çalışmalar kapsamında Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde bulunan Arayit (Eryiğit) dağının 1700 m. lik zirvesinde bulunduğumuz yeni bitki türü (Thymus baseri) ve Türkçe adını Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Can Başer'i ithafen (Can kekiği) koyduğumuz kekik türü ülkemize ve 1500 üzerinde bitki türü bulunun Eskişehir'e hayırlı olsun. Uluslararası dergi olan Pakistan Journal of Botany de yayınlandı. Bitki dünyaya endemik bir tür olarak tanıtılmış olundu.