MAMYO Ankara'da Atçılık Alanında Teknik Gezide
23.05.2022

Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerimizin mesleki bilgi ve tecrübelerine katkı sağlamak amacıyla 21 Mayıs 2022 tarihinde Ankara’ya teknik gezi düzenledik. Gezi kapsamında 75. Yıl Hipodromunda sabah antrenmanlarını izleyen öğrencilerimize düz koşu ile ilgili Antrenör Aykut Ecevit BAŞ, mezunlarımızdan Antrenör Sefa ARSLAN ve Mülayim ANAT bilgi ve tecrübelerini aktarmış öğrencilerimizin sorularını cevaplamışlardır. Akabinde hipodromda bulunan at hastanesi ziyaret edilerek  Vet.Hek. Gülen Gül hastanenin yapısı işleyişi at müdahaleleri ile ilgili bilgi vererek öğrencilerimizin sorularını cevaplamıştır. Teknik gezi kapsamında Ahalteke Atlıspor Kulübü ziyaret edilmiş ve çalışan mezunumuz Antrenör Göktürk Mustafa ÖREN Kulübün işleyişi ve yapısı, binicilik kursları hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmiştir. Sonrasında Capital Country Clup binicilik kulübüne gidilerek "Anadolu İlleri Bölge Şampiyonası Engel Atlama Yarışmaları" nı izleyen öğrencilerimiz Hipodroma dönerek (G2) Koşularından "Adnan Menderes Koşusunu" izleyerek Ankara Toprak Mahsulleri Ofisi Spor Kulübüne geçmiş ve burada çalışan mezunumuz Furkan KARCI ve kulüp sporcuları öğrencilerimize geleneksel sporlar kapsamında yer alan cirit ile ilgili bilgi vererek bir cirit gösterisi yapmışlardır. Dolu dolu geçen bu teknik gezinin düzenlenebilmesini sağlayan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğümüze,  öğrencilerimizin bilgi ve tecrübelerine katkı sağlayan antrenör Aykut Ecevit BAŞ'a, Sefa ARSLAN'a, Mülayim ANAT'a ve Furkan KARCI'ya, Vet.Hek. Gülen GÜL'e ve teknik gezide emeği geçen Yüksekokulumuz öğretim elemanlarına teşekkürlerimizi sunarız.