Yatay geçiş hakkında duyuru.
18.04.2022

Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift iğin Ek göre başka bir yükseköğretim kurumuna geçiş yapması halinde 5. maddede ifade edilen geri dönüş hakkından yararlanıp yararlanamayacağı hususunda görüş talep eden yazısı 06.04.2022 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve söz konusu usul ve esasların Güz ve Bahar Dönemi 5. maddelerinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesi uygun görülmüştür.

"Güz Dönemi ve Bahar Dönemi 5. Öğrencilerin Ek Madde -1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilmesine, (ilgili dönem başvurularından önce Ek Madde-1 uyarınca yatay geçiş yapan öğrencilerin tekrar yatay geçiş yapamayacağına) ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrencilerin ÖSYS merkezi yerleştirme ve Dikey Geçiş Sınavı sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmelerine."